Ring oss dygnet runt på 073-803 78 75 eller 070-919 78 04

Home » Värmekabel

Värmekabel

Undvik sönderfrusna tak, stuprör och hängrännor och istappar.
Med en snösmältningsanläggning kan du vara trygg!

Dåligt isolerade tak , söderlägen och solens värme gör att avrinningen från taket ner i stuprören bildar is om rören hamnar i skugga. Stuprören kan spricka med fasadskador som följd och uppe vid takfoten bildas istappar, då stupröret är fruset, i vattkupan samt fotrännan.

Som fastighetsägare är man skyldig att avlägsna fara från tak vintertid, snö och is
men det är inte alltid någon hemma som kan se till taket. Automatisk styrutrustning med den nya effektiva värmekabeln gör ert tak säkrare.

AB Icepool fokuserar på att sälja totala lösningar till kunden. Från leverans av standard produkter till skräddarsydda installationer anpassade till kundens önskemål och behov.

I kombination med snörasskydd samt andra taksäkerhetsåtgärder optimerar Ni anläggningen och ert skydd.

Äldre värmekablar och värmeslingor i stuprör och hängrännor fungerar sämre då de ger konstant värme över hela slingan. Vid stora temperaturvariationer och korta tidsrymder så fungerar det sämre och räcker inte till. Ofta är äldre anläggningar skadade och kablar har bränts sönder. Förväntat resultat samt funktion och effekt uppnås inte. Vi har stött på äldre anläggningar som gått med full effekt hela året. Det lönar sig att funktionskontrollera äldre anläggningar och ev byta dem mot en modernt elektroniskt styrd snösmältning med robust kabel. Det spar också energi med kontrollerad styrning.

En ny snösmältningsanläggning är ett ekonomiskt och miljövänligt alternativ som skapar större säkerhet för fastigheter. Systemet består av värmekablar som ger bättre anpassning av effekten till de områden där den behövs. Styrningen har sensorer som registrerar temperatur och fukt. Anläggningen förhindrar isbildning, istappar och gör att snö smälter. Vattnet dräneras optimalt på sin väg ner och hindrar skador på tak, puts, vattenvägar och stuprör.

Värmekabel

Värmekabeln installeras:
I hängrännor, stuprör, ränndalar, gesimrännor, takbrunnar och i en del fall på delar av taket.

Med vår takvana personal får Du hjälp hela vägen. Allt från projekteringshjälp, rådgivning och fullständiga ritningar i CAD-format.

Service
Genom ett serviceavtal får Du hela anläggningen servad och kontrollerad innan vintern gör sin entré.

Kontaktuppgifter

Adress: Västberga allé 9, 126 30 Hägersten

Telefonr: 073-803 78 75

E-post: abicepool@gmail.com